Herra Hirven elämä tekee nopeita ja yllättäviä käänteitä. Hän on saanut elämässään oppia, ettei asioita, jotka sydämessään tuntee oikeiksi, kannata jäädä jahkimaan. Sarvet tanassa eteen päin! Niinpä herra Hirvi yllätti rakkaat vasansa ja kutsui heidät mukaansa Hanin ja Kultsin luo Casaan. Hän päätti tarttua työtilaisuuteen ystäviensä luona, edetä reippaasti kohti unelmaansa ja saada oma, pieni perheensä kasaan. Vain pistämällä itsensä ja elämänsä likoon, voi unelmansa saavuttaa. Kiire Italiaan tuli senkin vuoksi, että Söpö, Luigi ja Mussu päättivät palata. Luigilla tuli kiire hoitamaan bisneksiään saadakseen Villa Saraheinän omistukseensa.

1243871007_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Koko joukon saavuttua Casaan, Söpö ja Luigi lähtivät kahdestaan retkeilemään ja Mussu jäi leikkimään Hirven poikien Haneliuksen ja Helgen sekä kissan pentujen kanssa. Herra Hirvi sai yllättävän viestin ja se kuuluu näin:

Testamentti

Minä allekirjoittanut Alma Alpakka Hirvonen (120619-125S), määrään viimeisenä tahtonani, että kuolemani jälkeen kaikki omaisuuteni on menevä täydellä omistusoikeudella kummipojalleni Herra Hirvelle (23.7.1960).

Helsingissä 13. päivänä kesäkuuta 2003Alma Hirvonen


Alma Hirvonen
metsänhoitaja
Metsäpolku 5 A
Vasanneva, Yppäri


Varta vasten kutsuttuna, yhtä aikaa saapuvilla olevina ja esteettöminä todistamme täten, että metsänhoitaja Alma Alpakka Hirvonen, jonka henkilöllisyyden olemme todenneet, on täydellä ymmärryksellä ja vapaasta tahdostaan omakätisesti allekirjoittanut edellä olevan testamentin selittäen sen viimeiseksi tahdokseen ja testamentikseen.

 

Matti Myyrä                                  Liisa Leppäkuori

 

Matti Myyrä                            Liisa Leppäkuori

varatuomari                           myyjä

Isokatu 8                               Valkovuokonkuja 3

86170 YPPÄRI                        86170 YPPÄRI

 

1243871016_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

Hani ja Kultsi lohduttavat surussa, mutta kannustavat tarttumaan yllättävään tilaisuuteen. Hani nappasi heti mainiota paikallista punaviiniä tarjolle. On syytä juhlaan! Hirvi on aivan sekaisin päästään. Lämmölllä ja suurella kiitollisuudella hän muistelee kummitätiään. Uusi ovi on auki Hirven ja poikien elämässä!

 

Tarinan ihanasta, uudesta käänteestä lähetän tuhannet kiitokset Pohjanmaan sekä Villa Iriksen neidoille! :-) Eläköön ystävyys ja mielikuvitus!