Olen onnekas. Ystäväpiirissäni on henkilö, joka ei varsinaisesti ymmärrä nukkekotiharrastustani, mutta koluaa paljon kirpputoreja ja huomioi harrastukseni. Hän on sijaisshoppailijani, joka soittaa ja kuvailee esineet sekä ostaa ne puolestani. Tavara ja raha vaihtavat omistajaa tavatessamme. Ja millaisia löytöjä hän on tehnytkään!  Esimerkkejä:

Ihana kaappi ja astiat.

Linnunpönttö, kettu, persikat ja sipulit ihanassa laatikossaan.

Mitähän näistäkin kasvaa?

Etualan kanat ja sanko ovat hänen löytöjään. (Posliinikana korissaan on oma kirpputorilöytöni. Kuka ryhtyy kanatilalliseksi? )

Monenlaisia herkkuja kakuista chilipalkoihin!

Tästä tuolista pidän aina vain enemmän.

Hyllyn sisältö kuuluu myös ystäväni löytöihin. Hyllyn ostin Lontoosta antiikkimarkkinoilta, kirjapainon peruja.

Tästä riittää evästä monelaiselle asukkaalle ja onhan siellä pyykinpesujauhettakin.

Tuoli tuli moneen kuvaan mukaan, kun se on niin kaunis ja sopii hyllykön kanssa yhteen. Puiset astiat yms. ovat vielä ystäväni löytöjä. Muutamia juttuja jäi vielä kuvaamatta, kun aurinko päätti laskea.

Olen ehtinyt muutaman kerran piipahtamaan kirpputoreilla itsekin. Tässä joitakin löydöistäni:

Ketäköhän nämä daamit ovat ja miten he liittyvät Liljojen laaksoon?

Kenen luo ovat muuttaneet nämä eläköityneet dalmatialaiset? Periaatteessa en pidä muovikalusteista, mutta harkitusti teen poikkeuksia, kuten tämän setin kohdalla. Pussista löytyi juomaautomaatti, ruokakippo, lelu, puruluu, erilaisia pokaaleja, koko tuo kirjahylly jne.

Tiimarissa on usein kaikenlaista nukkekotiin sopivaa tavaraa.

En voinut vastustaa näitä sieniä, jotka menevät pikku pöytänä, jakkarana, koristeena. Vasemmanpuoleinen on teroitin, jonka hattuosa on pyyhekumi. Oikeanpuoleinen sisältää pieniä pyyhekumeja, jotka sopivat nukkekotilasten leluiksi tai koristeiksi ja senkin hattuosa on suuri pyyhekumi.

Piipahdimme kesällä Lontoossa, johon ihastuin ko v a s t i! Kävimme Benjamin Pollock´s Toyshopissa. Siinä vasta hurmaava, pikkiriikkinen putiikki, joka on kuin museo täynnä merkillisiä leluja. Vaikka se on pieni, vie kiertäminen tovin, kun on ihmeteltävä aarteita, joita hyllyt ja laatikot kätkevät. Nukkekotitavaroita oli vähän ja ne olivat kovin arvokkaita.

Ruusulan lapset ovat saaneet tuliaisia Lontoosta.

Roosa Ruusula on hurmaantunut uudesta nukestaan, jonka jäsenet liikkuvat (tämä oli ainoa asia, jonka Polloc´silta raaskin nukkekotiin ostaa).

Roope leikkii innolla tuliaislelullaan (Cool Britannia).

Ruusulan edustalle on ilmestynyt tällainen postilaatikkokin (Cool Britannia). Sinne onkin mukava pudottaa lahjatoivekirje joulupukille... ;o)