Nuori koira herätteli minua aamuyöstä sitkeästi. Nousin ja puin. Pienellä on ilmeisen kova hätä. Mitä vielä! Jo ensin, ennen herättelyä, käynyt kakkimassa ja pissimässä olohuoneeseen. Sadekelit ovat laittaneet koiran aivan sekaisin ja sisäsiisteys sekä ulos pyytäminen ovat jälleen hiukan kadoksissa. Kävimme vielä ulkona, jos sieltä tulisi jotakin, mutta koira istahti pihalle ja katseli tyynesti pimeää maisemaa, jossa näkyi rakennusten ääriviivoja ja tuulessa huojuvia pensaskummituksia. Palasimme sisälle, siivosin harmistuneena kasan ja lätäkön, luuttusin, palasin vuoteeseen, mutta uni karttoi minua. Luin kirjaa. Pian olikin puolison heräämisen aika. Nousinpa minäkin.

Eilen kaivelin laatikoista ensimmäisen nukkekotini, suloisen mansardikattoisen, tavarat ja asettelin ne paikalleen, pitkästä aikaa. Taloa asuttaa yksinhuoltajaäiti pienen tyttärensä ja poikavauvansa kanssa. Sain ensin tuon naisnuken ja ajattelin, että hän olisi vanhapiika, joka elättisi itsensä ompelemalla. Kuinka ollakaan sain taloon pikku tytön ja sitten vielä vauvan. Lemmikkeinä heillä on kultakaloja, koiranpentu, siamilainen kisu ja maakilpikonna. Kuvailin, miten nyt valo salli. Olin kyllä laiska. Parempaa tulosta olisi syntynyt, kun olisin asetellut jalustan kohdilleen ja kuvannut sen avulla.

Monia pikku esineitä en enää edes muistanut omistavani. Jossakin vaiheessa suunnittelin tuunaavani kalusteita ja taloa, mutta en todellakaan henno. Tällaisena sen sain 17-vuotiaana ja vanhemmat keräsivät minulle sinne nuket ja kalusteita.

Sininen sohvakalusto on talon tekijän käsialaa. Autot, gramofoni ja sen pöytä sekä jalkalamppu ovat kirpputorilta. Kisu on lapsuuden kodistani.

Olen aloittanut nukkekoti- ja askarteluhuoneen raikkoamisen ja mansardikattoisella leikiskellessäni vanha haave nosti päätään. Mansardikattoiseen pitäisi saada alakerta. Tahtoisin makuu- ja kylpyhuoneen. Jospa siis vihdoin tekisin sen itse! Jahka nyt saan remontoitua sen askarteluhuoneen... Samalla aloitin raikkoamaan tulevaa eteishuonetta. Nämä siis ihan normikoossa. Projekteja, projekteja...